Restorative

Restorative

Välkommen till en meditativ och terapeutisk form av yoga som handlar om att slappna av på djupet och skapa återhämtning – fysiskt, mentalt och själsligt. I vår moderna värld blir vi allt mer stressade och både kropp och sinne behöver återhämtning för att fungera optimalt.

Restorative yoga går ut på att låta kropp och sinne få vila och återhämta sig och detta stimulerar det parasympatiska nervsystemet vilket hjälper oss att skapa en fysisk och mental balans, vår naturliga gas och broms synkas helt enkelt.

Klassens längd är 60-90 minuter och består av bekväma positioner som syftar till att skapa avslappning i kroppen. Varje position hålls i minst 6 minuter. Genom att hålla positionerna under en längre tid och samtidigt vara fullständigt bekväm och fysiskt avlastad kan kroppen slappna av och ”sjunka in” i positionen, som i sin tur leder till återhämtning.

Som så många andra yogalärare bygger jag mina klasser själv, vilket gör att klassernas innehåll varierar och mitt fokus är att ta fram klasser som ska kännas tillgängliga för den grupp av individer jag undervisar just nu. Du som deltar utgår i från ditt nuläge, den känslan som finns i din kropp. Med de hjälpmedel som finns tillgängliga anpassar du positionerna efter kroppen i stället för tvärt om. 

Klassen håller ett mycket lugnt tempo från början till slut och jag visar hur du kan använda de olika hjälpmedlen och variera positionerna för att du som deltar ska kunna hitta det som passar ditt nuläge.

Köp yogamattor & propps

Webbutiken

Min vision är att förmedla yoga på ett sätt som är tillgänglig för dig. Oavsett om du är en erfaren yogautövare eller precis har eller ska delta i ditt första pass så kan rätt utrustning hjälpa dig till en bättre upplevelse. I butiken finner du ett noga utvald sortiment från svensktillverkade Yogiraj. Välkommen till butiken!

Klasser