Hatha Yoga

Hatha

Vad är Hatha Yoga?

Hatha yoga är en av de äldsta och mest traditionella formerna av yoga som fokuserar på att skapa balans mellan kropp och sinne. “Hatha” kommer från sanskrit och betyder “sol” (ha) och “måne” (tha), vilket representerar de motsatta energierna i kroppen som behöver balanseras för att uppnå optimal hälsa och välbefinnande.

Hur går en Hatha yogaklass till?

En Hatha yogaklass är en lugn och meditativ form av yoga som innehåller en mix av olika yogapositioner (asanas), andningsövningar (pranayama) och avslappningstekniker. Klassen är oftast fokuserad på att hålla positionerna längre för att främja styrka, stabilitet och flexibilitet. Under klassen guidas du av en erfaren yogainstruktör genom olika övningar som utförs i din egen takt och efter din egen förmåga.

Fem anledningar till varför Hatha yoga är bra för oss:

  1. Förbättrar fysisk hälsa: Hatha yoga hjälper till att stärka musklerna, öka flexibiliteten och förbättra balansen. Det kan även förbättra kroppshållningen och minska spänningar i kroppen.
  2. Främjar mental hälsa: Hatha yoga innefattar även mindfulness och meditation, vilket kan hjälpa till att minska stress, ångest och depression. Det kan också öka mental klarhet och fokus.
  3. Balanserar energi: Hatha yoga fokuserar på att balansera de motsatta energierna i kroppen, vilket kan bidra till en balanserad och harmonisk energinivå.
  4. Ökar medvetenhet om kropp och sinne: Hatha yoga hjälper till att öka medvetenheten om kroppens rörelser, andning och sinne. Det kan hjälpa till att förbättra kroppsuppfattningen och självmedvetenheten.
  5. Främjar avslappning och återhämtning: Hatha yoga inkluderar avslappningstekniker och meditation som kan hjälpa till att minska stress, förbättra sömnkvaliteten och främja återhämtning för kropp och sinne.

Sammanfattningsvis, Hatha yoga är en traditionell och balanserande form av yoga som kombinerar olika asanas, pranayama och avslappningstekniker för att främja både fysisk och mental hälsa. Genom att praktisera Hatha yoga kan du förbättra din fysiska hälsa, främja din mentala hälsa, balansera din energi, öka medvetenheten om kropp och sinne, samt främja avslappning och återhämtning. Kom och upplev fördelarna med Hatha yoga hos oss på Me Time, och upplev en stund av frid och balans för kropp och sinne.

Läs mer om våra klasser

Köp yogamattor & propps

Webbutiken

Min vision är att förmedla yoga på ett sätt som är tillgänglig för dig. Oavsett om du är en erfaren yogautövare eller precis har eller ska delta i ditt första pass så kan rätt utrustning hjälpa dig till en bättre upplevelse. I butiken finner du ett noga utvald sortiment från svensktillverkade Yogiraj. Välkommen till butiken!