Lymfmassage

Lymfmassage

Lymfmassage

Känner du dig trött i kroppen, har du återkommande värk, inflammation och känner dig svullen? Då är lymfmassage något för dig.

Lymfmassage är en lugn och mjuk helkroppsmassage med olja. Behandling som utförs med lätta strykningar över hela kroppen för att öka flödet i ditt lymfsystem och därigenom minska på svullnad i exempelvis armar och ben. Hos oss börjar varje behandling med lite frågor innan du sedan sveps in i varma handdukar och får landa ned på vår uppvärmda massagebänk.

Idag lever vi i en stressande värld där vi ofta går omkring i en spänd kropp, vilket innebär att lymfflödet blir lidande. Musklernas energi- och näringsdepåer är mycket begränsade och därför beroende av en god blodcirkulation. Det är blodcirkulationen som förser muskulaturen med näring och syre samt svarar för borttransport av sura ämnesomsättningsprodukter s. k. slaggprodukter. En ökad surhetsgrad irriterar smärtreceptorer och smärtan gör att man spänner sig ännu mer. Det leder i sin tur till att cirkulationen försämras ytterligare och en ond cirkel börjar.

Hur många behandlingar behöver jag?
Det är tyvärr svårt att svara på utan att vi först fått ses och gemensamt bildat oss en uppfattning om nuläget. Rekommendationen är fyra-sex 90 minuters behandlingar med en (max två) veckans mellanrum. Samt att du själv dagligen gör det egenvårdsprogram du får av oss, som du även kan se nedan. DE allra flesta märker stor skillnad redan efter en behandling.

I dessa fall ska lymfmassage INTE utföras:
• Cancer (alla elakartade tumörer) och under pågående cellgiftsbehandling
• Vid feber eller förkylningssymptom
• Akuta inflammationer (svullnad, värme & smärta)
• Tidigt och sent stadium av graviditeten
• Blödarsjuka